Kulinarna Fantazja Gabi

Archiwum: kwiecień 2010

Smaki w mojej kuchni

Francuskie jabłuszka

Ciasto francuskie gotowe wychodzi 4 mniejsze jabłka albo 3 większe.   Jabłka francuskie Jabłka obrane i wydrążone środki.W srodki wkładamy rodzynki i gożdziki posypujemy cynamonem zawijamy gotowe ciasto francuskie i pieczemy około 15-20 minut.Po upieczeniu posypac cukrem pudrem. czytaj dalej

Graffi

GRAFFI

Nowy członek naszej rodzinki GRAFFITeż lubi pościel BEN10  jak widac. czytaj dalej

Smaki w mojej kuchni

Dekoracja z czekolady

To była tabliczka gorzkiej czekolady,dekoracja będzie gościc na serniku komunijnym Judki.Mam nadzieje że się będzie podobać. .200g białej czekolady lub gorzkiej74g syropu kukurydzianego  (ja daję 2 łyżeczki miodu sztucznego)Czekoladę roztopić najlepiej w kąpieli wodnej. Wlać syrop kukurydziany, szybko wymieszać i wylać na zwykły papier pakowy (Łatwo absorbuje tłuszcz). Rozpłaszczyć. Zostawić n... czytaj dalej

Smaki w mojej kuchni

100 kolorowych foremek

Własnie zakupiłam foremki 100 sztuk.Piękne i kolorowe z plastiku.Od razu po otworzeniu paczki trzeba było zarabiac ciasto do zabawy dla dzieci.Zrobiłam solne,lecz zabawa długo nie trwała bardzo szybko im się znudziło.Niestety. czytaj dalej

Smaki w mojej kuchni

Świąteczne Wypieki

SerniczekSernik puszysty.naprawde mozna go porównac jak łabędzi puch.Delikatny,rozpływa się w ustach. Składniki 1 kg ser poltlusty-- zmielony 2 razy przez geste sito(ja dałam z wiaderka 2 kg)500 ml--- kremowka--36 procent30 dkg--puder6 szt bialka4 jaja1 szt budyn waniliowy moze byc z cukrem5 lyzek kaszy manny2 szt cukier waniliowy [ 1 szt--16 g ]2 kieliszki rum ( u mnie likier disarono) Ser ... czytaj dalej