Kulinarna Fantazja Gabi

Potrawy

Szynka pieczona w rekawie








Okolo 1,5 kg szynki bez
MARYNATA:
5 ziaren ziela angielskiego
2 liscie laurowe
5 zabkow czosnku
2 litry wody
4 lyzki soli peklowej
OBLOZENIE:
1 lyzka majeranku
1 lyzka vegety
1 lyzeczka przypraw do mies
1/2lyzeczki pieprzu
1/2 lyzeczki soli.
Dodatki:
rekaw foliowy

Szynke myjemy,osuszamy papierowym recznikiem.Do garnka wlewamy wode,sypiemy sol peklowa,dajemy ziarna ziela angielskiego,liscia laurowego,czosnek i odstawiamy na 2 dni w chlodne miejsce

Szynka pieczona pycha

Szynke myjemy,osuszamy papierowym recznikiem.Do garnka wlewamy wode,sypiemy sol peklowa,dajemy ziarna ziela angielskiego,liscia laurowego,czosnek i odstawiamy na 2 dni w chlodne miejsce.Po 2 dniach szynke wyjmujemy z marynaty,osuszamy,i obkladamy przyprawami,wkladamy w rekaw foliowy i zapinamy dolaczonymi do niego spinkami

Wkladamy do piekarnika nagrzanego do 190°C i pieczemy 1 godzine i 15 minut


Przepisik pochodzi  z TĄD



Suróweczka z białej i czrwonej kapusty z prazonym słonecznikiem









Przepis pochodzi ze starej gazetki sprzed około 9 lat